Halli Galli Extreme: Speluitlef voor Eindeloos Speelplezier

Halli Galli Extreme: Speluitlef voor Eindeloos Speelplezier

Halli Galli Extreme is een spannend reactiespel waarbij spelers snel moeten reageren op verschillende vruchten en dieren. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers en de aanbevolen leeftijd is vanaf ongeveer 8 jaar. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk op de bel te drukken wanneer je een geldige combinatie ziet. Hier zijn de basisregels voor Halli Galli Extreme:

  1. Voorbereiding: Schud de kaarten en deel ze gelijkmatig uit aan alle spelers. De kaarten worden met de afbeelding naar beneden voor elke speler neergelegd.

  2. Spelverloop: Spelers draaien om de beurt de bovenste kaart van hun stapel om en leggen deze open in het midden van de tafel, zodat een nieuwe stapel met afbeeldingen ontstaat. Spelers moeten dit doen zonder hun eigen kaarten te bekijken.

  3. Bel drukken: Zodra er kaarten op tafel liggen die voldoen aan één van de volgende combinaties, moet je zo snel mogelijk op de bel drukken:

    • Twee gelijke vruchten die niet worden opgegeten door een dier.
    • Een olifant en een aardbei (de olifant is bang voor muizen, niet voor aardbeien).
    • Een varken en een citroen (het varken eet alles behalve citroenen).
    • Een aap en een limoen (de aap is dol op limoenen).

    Als er een muis op tafel verschijnt, mag je niet voor de olifant bellen, omdat de olifant bang is voor de muis.

  4. Foutief bellen: Als je op de bel drukt zonder dat er een geldige combinatie is, of als je voor de verkeerde combinatie belt, moet je een kaart van je stapel aan elke andere speler geven.

  5. Winnen: Het spel gaat door totdat een speler geen kaarten meer heeft. Als je op de bel drukt en de combinatie is correct, krijg je alle open kaarten in het midden. Het spel eindigt wanneer één speler alle kaarten heeft verzameld of wanneer een speler geen kaarten meer heeft en een andere speler correct op de bel drukt. De speler met de meeste kaarten aan het einde van het spel wint.

Deze regels zorgen voor een snel en vermakelijk spel waarbij reactiesnelheid en observatievermogen cruciaal zijn. Het is belangrijk om goed op te letten en snel te reageren wanneer de juiste combinaties op tafel verschijnen. Veel speelplezier met Halli Galli Extreme!